Ideální letní jídlo. Rychle hotové, lehké, osvěžující. A také hodně jednoduché jak na dovednosti, tak i na ingredience. Když nevím co vařit, vždycky vezmu mascarpone, čerstvé bylinky, zeleninu nebo kuře, obejdu celý barák s doufáním, že najdu něco zajímavého a nikdy nevznikne nic špatného. Tady je pro pokusy místa opravdu dost. Množství je orientační, prostě jednejte instinktivně a podle chuti. Nebudu to nijak zdržovat, tady je recept asi na 6 porcí:
Ingredience:
1 meloun (je to jedno jaký druh - cantaloupe a galia se dají sehnat asi nejlépe, medový moc nedoporučuju)
velká hrst ořechů (já jsem dala vlašské, protože jsem jiné neměla - skvěle se k melounu hodí i piniové)
hrst mátových lístků
1 sklenička bílého suchého vína
parmazán na posypání (toho není nikdy dost)
4 větší stroužky česneku
lžíce panenského oleje
sůl
pepř
těstoviny (na těch 6 porcí to bylo asi 270 g)
Postup:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Meloun oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, který osmahneme do zlatova. Přihodíme meloun, zalijeme vínem. Necháme chvíli probublávat (asi 2 minutky, i méně), abychom se zbavili alkoholu, nicméně ne moc dlouho - to bychom pak žádné víno ani necítili. Přidáme ořechy, které jsem jemně podrtila čepelí nože a mascarpone a vaříme, než se rozpustí. Po vypnutí plotýnky přihodíme mátu, dochutíme. Těstoviny zamícháme do omáčky a necháme chvilku smíchávat všechny chutě. Naložíme na talíř, posypeme parmazánem, můžeme ozdobit např. snítkami máty a většími kousky ořechů.
Žádné komentáře:
Okomentovat